13.5.10

FSG storsamling Lyngen: Fugldalsfjellet 1686 moh: full sløsjfaktor!!


Ruten til Fugldalsfjellet følger sørvestrenna og videre breen. Selve renna er rundt 30-35 grad bratt, innsteget og slutten går vel kortvarig mot 40grad. Ruten over breen er i vinter- og vårsesongen ukomplisert og uten relevante bresprekk.

Dag 1 på FSG-storsamling i Lyngen! Knallbra vær og sommertemperaturer! Allerede nå ca. 20 deltakere og flere forventes å komme ila. dagene! Dette var mye mer enn forventet!

Ofte har jeg stått på Holmbuktinden (1666moh) og tenkt på en tur til Fugldalsfjellet (1686moh). Og mange ganger hadde jeg snakket med Yngve om dette, som også ble fyr og flamme etter hvert. Han hadde for en uke siden hatt muligheten til å rekognisere ruten med Svein og så var det med teltleir rett nede ved Fugldalselva en god anledning til å ta denne toppen. Det var ikke vanskelig å overtale flere andre og det var vel nesten rundt 20 stykker som dro på Fugldalsfjellet denne dagen.

Gode forhold, skiene måtte nesten ikke bæres. I sørvestrenna hadde vi skare på vei opp og syntes at det var lettere å bære skiene siden rennen er delvis ganske smal. Øverst i renna var det greit å ha med isøks, alt etter forholdene kan det også være greit med stegjern. Veien videre over breen var helt ukomplisert med fantastisk utsikt mot Jiehkkavarri. På vei ned hadde vi untatt de øverste 100 hm sløsj og bløtt snø hele veien, fantastisk bra skiføre, også i selve renna. Jeg tør å påstå at alle deltakere var kjempefornøyd med dagens tur. Takk for turen til alle som var med!

Turen anbefales på det sterkeste, meget fin tur. Det er få som ferdes her og jeg synes at turen er like fin som den til Holmbukttinden (1666moh). I alt rundt 1700 hm på 7 km distans.Det blir vår etter hvert, i hvert fall nederst.....


Fugldalen.....


Opp renna......
små mennesker i storslått natur: på breen med blikk mot Jiehkkevarri 81834moh) og Holmbuktinden (1666moh).....


Årets skimote: "toppless" på toppen....