14.5.10

FSG-storsamling Lyngen: Balggesvarri 1625 moh: vannski og sløsj......


Normalruten til Balggesvarri er ukomplisert, men turen er lang. Første stykket opp breen er i hvert fall brattere enn 30 grad og også traversen lenger oppe i Sløkedalen kan være rasutsatt. Alternative ruter opp går via solrenna på sørsida. Også den bratte nordrenna til P.1522 moh ser fristende ut.

FSG-storsamling Lyngen dag 2. Antallet deltakere er langt over 30 nå! Fortsatt sommervær med temperaturer oppimot 20 grad og blå himmel! Mange var litt slitne etter gårsdagens tur til Fugldalsfjellet og det var såpass varmt i dag at vi forventet stor fare for våtte snøskred ila. dagen. Da gjaldt det å holde risikoen lavest mulig og vi prøvde å snakke med alle deltakere, slik at de bratteste rutene til bl.a. store Lakselvtinden ble ungått. Algeir, hans bror, Yngve, Gudmund, Rachel, Geir, Harald med sin gjeng og jeg bestemte oss til en tur til klassikeren Balggesvarri 1627 moh. Her er det ikke altfor mange bratte solvendte bakker.....Noen andre bestemte seg for tur til Middagstinden (1072moh) og Rasmustinden (1224moh).

Full våroppløsning i Goverdalen og steikende temperaturer, vi gikk med bar overkropp. Men litt lenger oppe fortsatt fine skiforhold. I Sløkedalen var det noen våtte snøras fra sørvendte fjellsider, men vi holdt oss langt nok unna dette. Vi kom oss bra til toppen og tok oss en fin pause her. På veien ned var det sugeføre og vi hentet fram gul klister for å få god fart. Etter litt skismøring knallbra føre ned, 1450 hm skikjøring av det fineste før man kommer ned til dalbunnen. Litt "vannski" på vei tilbake i Goverdalen, men overkommelig.

Veldig fin tur, men lang tur. Rundt 1600 hm, distansen for en vei er 10 km, altså ca. 20 km fram og tilbake. Takk for turen til alle som var med!


Våroppløsning i Goverdalen.....


Men litt lenger oppe fortsatt gode skiforhold.....


Algeir, hans bror og Yngve med god mot på vei opp Sløkedalen.....


I Sløkedalen med blikk mot Andersdalen....


Litt vannski på vei ned.....


Kos i fjæra etter turen......