17.5.10

FSG-storsamling: Andersdalstinden (1221moh): takk til alle deltakere for fantastisk og meget vellykket samling!

Siste dag av FSG-storsamlingen i Lyngen og fremdeles fantastisk vær. Vi var fortsatt 12 stykker og bestemte oss for en tur til Andersdalstinden (1221moh) fra Lavangsdalen som ligger rett ved siden av E8 på vei tilbake til Tromsø. Bilen ble som vanlig parkert ved siden av E8 (70moh), parkeringsmulighetene her er ikke de de beste. Fortsatt knallvær med blå himmel, sol og steikende temperaturer. Meget bra vårsnø med akkurat rett konsistens, litt sløsj og litt sugeføre, men ikke råtten. Bekkene nede i dalen er allerede åpne og dette fikk jeg føle på kroppen siden jeg var litt uheldig ved å passere en råtten snøbbru......da ble det våtte føtter.....

Det ble skikkelig 17.Mai-stemning på toppen, mange av oss hadde med norsk flagg og vi prøvde oss med norsk nasjonalsang....Etter lang pause på toppen prøvde Håvard og jeg å ta oss ned den bratte renna fra toppen i dag. Råtten snø der med is under. Håvard kom seg ned på ski, men etter han var det i den bratteste biten av renna kun is og stein uten snø.....følte meg lite fristet av dette og valgte å ta meg ned på føttene til skåret og derfra på ski i fjellets nordsida.

En vellykket FSG-storsamling i Lyngen er over nå. Knallbra vær med sommertemperaturer over alle 5 dager og i alt rundt 40 deltakere, utrolig bra! Takk til alle deltakere for en fantastisk samling! Særlig takk til Yngve for masse god humør og utrettelig engasjement, kongemessig!! Takk til Jan Thomas for superturen til Jiehkkevarri via vestrenna, kjempetrivelig å være på tur med deg! Takk til Håvard som kom med sin gjeng fra Bergen turlag for å være med oss! Ikke minst takk til Algeir som fantastisk turkompis, minibuss-sjafør, vannleverandør og musikker!


Også på siste dag var det fortsatt mange som var gira på tur.....


Kirsten på vei opp mot ryggen....


Langs ryggen med utsikt mot Andersdalen....Skiene må bæres litt langsryggen: Håvard in action....


Yngve var godt fornøyd med dagens tur og....


17. Mai på Andersdalstinden: Også norsk flagg hadde vi med...


Tur opp og ned. Se også turbeskrivelsen til Andersdalstinden fra i fjor og fra turen for rundt 2 uker siden.
På turen opp kan man enten gå opp i fjellets nordflanke eller langs ryggen. Nordflanken blir i hvert fall oppimot 35 grad bratt, slik at vi bestemte oss i dag for tur opp langs ryggen, selv om dette innebærer en del skibæring og løs stein. De fleste velger å la skiene stå i skåret på rundt 1150moh. Er forholdene trygge, er det også mulig å stå ned på ski helt fra toppen, her  er det en smal renne, oppimot 45-50grad bratt, som begynner rundt 100 m før toppen. Rennen går rett ned til nordflanken.