2.5.10

"Low camp" Arnøya 30.04.-02.05.10: blandet vær med tur til Finnkjerka (777moh) og Høgtindan (757moh)


Turen til Finnkjerka (777moh) og Høgtindan (757moh) lar seg godt kombinere med turstart fra samme parkeringsplass. Det er ikke mye bortover her, men mye rett opp. Topphenget til Finnkjerka er over flere hundre hm 30-35 grader bratt og krever god vurdering. Man kommer seg nesten helt til toppen på ski, kun de siste meter er det litt småklyving som er overkommelig. Til Høgtindan er bare siste stykket bratt og fra rundt 700 moh gikk vi på føttene siden det er en del stein der som ikke frister særlig på ski. Begge topper byr på fantastisk utsikt til Kågen, Lyngen, Vannøya og Nordfugløya. Anbefales!!

Som alternativ til High camp Lyngen ble det denne sesongen "low camp Arnøya". Vi var i alt 12 stykker som dro dit med bil og 3 ferger fra Tromsø. Ganske lang reisetid, rundt 5 timer må du regne med. Men selve reisen er litt sosialt, 3 ferjer tatt i betraktning. Mye vaffelspising og kaffe..... Som alternativ kan du ta Hurtigbåten, men da har du ikke bilen med. Også Hurtigruta er i prinsippet et mulig alternativ.

Vi leide hytte i Årviksand, helt nord på Arnøya. Flere av oss hadde allerede kjørt tidlig på fredag, men jeg hadde desverre ikke mulighet til å dra før fredag ettermiddag. Heldigvis var det ikke helt "bom stopp" men "fri flyt" på lørdag. Noen skyer, men blikkstille, varmt og en god del sol hadde vi da. Ikke minst fantastisk maipudder i alle nordhelninger. Yngve, Nils Petter, Claudia, Janikke, Marja og jeg bestemte oss for en tur til Finnkjerka (777moh), etterfulgt av en tur til Høgtinden (757moh). Damene var fornøyd med at til og med bikinisesongen kunne startes på dagens skitur, så varmt var det. Ingen andre spor i fjellsidene, altså igjen anledning til en skikkelig signatur i mai-pudderet, uansett om med alpestil eller á la Yngves high-speed-oppskrift.....1500 hm, rundt 7 timer med laaange pauser og masse kos.....

De andre tok turen til Trolltinden (850moh) og Armøyhøgda (1168moh) og var også storfornøyd. Det finnes en rekke andre turmuligheter, bl. a. til Røyskattfjellet (640moh), Høgtindan 925moh (det finnes 2 forskjellige Høgtindan på Arnøya!) og Lyngnestindan (860moh), men søndag var det desverre lave skyer med en god del regn og vind fra nordvest, slik at det ikke ble særlig mye tur da......vi satser på like fine turer, men bedre vær på low camp 2011!! Takk for fine turer og hyggelig selskap til Yngve, Jannike, Nils Petter, Claudia, Kirsten, Marja, Maria, Øyvind, Bettina, Gjermund og Åsa!
Soldnedgang i Årviksand fredag kveld....På vei opp Finnkjerka....Litt småklyving på Finkjerka....Finnkjerka (777moh).....Fantastisk utsikt fra toppen.....På vei opp til Høgtindan....Mange koselige pauser......Fra Høgtindan (757moh) til Finnkjerka (777moh). Ruten opp og ned går rett fra toppen til veien....Fra Høgtindan mot Trolltindan, også et mulig turmål....