24.5.10

Hollenderen (1017moh?) og Revbergtinden (963moh): fantastisk skiturdag med deilig vær seint på våren.....

Vi gikk opp den bratte og smale renna mellom Hugin og Munin i dag, normalruten ligger litt mer mot øst. Renna skal du bare gå ved trygge forhold. Også når man traverserer ut av gryta ved brevatnet 543 moh er terrenget kortvarig bratt. Ryggen til Revbergtinden anser jeg som ganske trygg, men turen ned via nordsida er i hvert fall opp til 40, kanskje 45 grader bratt, så den bør bare kjøres etter grundig vurdering. Det er lange avsnitt med stup og en del stein på nordsida, så du bør se litt nærmere på terrenget fra brevatnet før du går opp langs ryggen, slik at du finner pasasjen ned.

Ble en fantastisk vårskiturdag med Yngve i dag. Møtte noen andre toppturentusiaster, i alt var det med oss 7 stykker på Hollenderen, men på Revbergtinden var det bare oss. Vi gikk opp og rente ned den bratte renna mellom Hugin og Munin. Her var det skiføre fra 50 moh, altså ikke snakk om å bære skiene særlig langt. Fantastisk sløsj lenger nede, maipudder på hard underlag lenger oppe. Vi gikk først opp til Hollenderen. Her tok vi oss en lang pause, det var lite vind og fin utsikt på toppen. Hovedtoppen er på 1029 m og det er litt småklyving de siste 10 hm. Snøtoppen litt lenger øst har 1017 m. Ingen av oss følte stor lyst til å klatre opp i dag, alle av oss hadde vel vært der flere ganger. Så satt vi nede ved steina som  fører til Hovedtoppen, altså antakeligvis på ca. 1019moh.

Etter pausen rant vi ned til brevatnet på rundt 540moh moh. Derfra gikk vi opp ryggen til Revbergtinden og rant ned dens bratte nordsida. I utgangspunkt finfin nedkjøring der, i hvert fall opp til 40 grader, kanskje 45 grader bratt. Men vi hadde litt uflaks og de første 200 hm ned fra toppen var det hard skare i dag. Litt underlig siden det var kjempebra skiføre ellers inklusiv toppbakken til Hollenderen.

Finfin vårskitur, jeg var kjempefornøyd! Ca. 1400 hm i dag. Helt ideelt med turstart rundt kl. 11:30 i dag....Det var ikke min første tur til Hollenderen, se bl. a. turbeskrivelsen fra Juni i fjor og  midnattsoltur fra mai i fjor.To glade gutter på tur.....


Opp renna mellom Hugin og Munin.....


Fra Hollenderen mot Ersfjorden......


På vei opp til Revbergtinden.....


Fra Revbergtinden mot Ersfjord, Senja i bakgrunnen....


Snøsituasjonen sett fra veien: fortsatt snø i renna mellom Hugin og Munin fra rundt 50 moh.....