8.5.11

Guhkesgaisa (1570moh): 16 FSG-ere på Lyngentur, knallbra vær og fine føreforhold med maipudder

Yngve og meg har etter hvert blitt et turlederteam med ganske bra samspill og man kan vel trygt si at det var full klaff på dagens Lyngentur....16 FSG-ere koste seg i fint vær og sol på maipudder og sløsj, litt sugeføre inimellom. Veldig bra trent turgjeng, til tross for mange deltakere og lange pause klarte vi oss fint med ca. 7:30 timer opp og ned på turens rundt 1550 høydemeter.
Skiføre helt fra turstart og greie føreforhold hele veien opp. Hverken behov for skarejern, stegjern eller isøks i dag....på tur ned over nesten 700 høydemeter ned til 900moh maipudder, deretter kortvarig litt lumsk sugeføre og så vårsløsj.....da er det bare å skåle med Jægermeister!
Takk til Yngve, Claudia, Sigurd, Øyvind, Fredrik, Trine, Marianne, Gjermund, Kristin, Stine, Wenche, Tomas, Morten, Helge og ikke minst Petter for en kanondag i trivelig lag!


Stina og Tomas på vei over brua.....


Fredrik følger etter....


Hele gjengen på tur opp mot breen, Petter først....


Marianne, Trine, Helge og Sigurd nærmer seg pauseplassen.....


Kristin følger etter.....


Kristin, Marianne og Øyvind koser seg med fantastisk vær.....


likeså Wenche, Momo, Sigurd, Ulva og Tomas.....


Veien opp videre er godt synlig herfra.....


Petter er nok vant til å være litt mer kjap og lurer på hvor de andre blir......


men alle følger etter og kommer seg til toppen....


fantastisk utsikt fra toppen mot sør.....


Wenche nyter turen ned....


mang en mulighet til fine svinger i maipudder i dag.....


Claudia er ikke misfornøyd med dagens føreforhold heller.....
Sigurd på tur ned.....uten eller med hilsen til Truls F. i dag??


Ikke første tur til Langdalstindane i dag, men jeg bruker anledningen til en oppdatert rutebeksrivelse.

Turstart ved Djupen ved slutten av bilveien. Her er det noen parkeringsplasser ved gården, som ligger der. Man følger i starten skogsbilveien mot Rypdalen, vanligvis er det scooterspor og skispor her. Etter hvert holder man seg mot venstre mot Langdalen, det er best å gå på hø. sida av bekken. Noen kilometer transportetappe er fort unnagjort og så kommer den langstrakte sydvestrenna til synet. Den følger man nesten helt opp til toppen. Før man kommer til første platå på ca. 900moh blir den litt brattere enn 30 grader og man må være obs på rasfaren på dette henget. Så blir terrenget slakere ei lite stund før det igjen blir ca. 35 grader bratt mot slutten av renna (ca. mellom 1300-1500moh).  Så rasfaren må nok vurderes nøye her også! Litt lenger aust enn oppstigningsruten ligger en flott renne til. Den er øverst mindre bratt enn den andre, men til gjengjeld er det en ganske bratt pasasje lenger nede.


Kjøreturen til Djupen tar ca. 1:15 fra Tromsø....