13.3.11

Skredworkshop på Senja 10.03.-13.03.11: pudderpåfyll på Luttinden (658moh) med nesten 2 turer opp og ned....

I dag var vi 2 grupper i lag, i alt 9 stykker som la ut på tur til Luttinden (652moh). Det hadde blitt pudderpåfyll i løpet av natta, rundt 10 cm løssnø hadde lavet ned......Hele dagen var det fremdeles lette snøbygger, men likevel upåklagelig sikt på toppen som vi hadde valgt....Etter første tur opp og redningsøvelse var vi selvsagt alle gira på litt mer pow under plankene og så ruslet vi opp gryta en gang til....til slutt hadde vi vel litt mer enn 1000 hm i dag også, og så var det bare bilturen hjem som gjensto.....


gruppebilde.....takk til Ingunn, Gerold, Petter, Claudia, Håvard, Denise, Sigurd, May-Lill, Tomas, Marianne, Gjermund, Maria, Odd Arne, Daniel, Maria, Kirsten, Margarete, Yngve og ikke minst Ulva og Momo!!


på tur opp skredrenna....


på toppryggen.....


overskyet og noen snøbygger, men likevel greie siktforhold og særlig pudderpåfyll....


siste liten mot toppen....


Det finnes flere topper som heter Luttinden på Senja....Luttinden som vi gikk opp ligger ved Bergsbotn og er 652 meter høy. Ruten som vi tok går i en skredfar, det var nokså tydelige tegn på at det hadde gått et kjempestor ras her de siste årene. Fordelen med dette er, at raset hadde rydddet en trase gjennom den  ellers relativt tette skogen nederst.....mest sannsynlig var dette nok et ras i vårtida, muligens på 17.mai helg i fjor....På vei opp gikk vi på ca. 400moh mot vest og traverserte mot ryggen, slik at terrenget på tur opp var maks. 30 grader bratt. På tur ned tok vi direktevarianten fra toppen til gryta og her  er terrenget i hvert fall oppimot 35 grader.