27.3.11

Kvaløya "double trouble": Først Nordtinden (640), så Buren (802): vellykket selvbehandling etter infeksjon med alvorlig skivirus-sykdom "oppkjørt-angst"

Forfatteren hadde innkalt til mottoskidag "dobble trouble" på Kvaløya og unge Antonsen, skjønne Zig og ville Claudia samt trofaste Ulva møtte opp.....Først rundtur på Nordtinden (640moh) på Kvaløya med tur opp ryggen og tur ned nordrenna, så tur til Buren (802moh) med normalruta opp og ned via topphenget....flere av oss var smittet av alvorlig virussykdom "oppkjørt-angst" som spres via løssnø. Sykdommen rammer særlig eksponerte personer med mye kontakt til denne materien og viser seg blant annet ved at syke personer får skjelvinger allerede ved frokostbordet når de tenker på oppkjørte løssnøheng....flere av oss var såpass syke at de ble hallusinert og noen trodde at en 6. person var med på tur.....visstnok en Yeti, det er rapportert om lignende opplevelser fra Himalaya......noen kloke hoder av oss fant så etter et krisemøte på toppen ut at det var på tid med et helhjertet selvterapiforsøk og så ble det tur ned topphenget fra Buren....topphenget var heldigvis foruten to små skispor helt urørt, takker og bukker for dette, selvterapien var således en sukkses....


fra Nordtinden mot Kaldfjorden....


Claudia i fint driv ned renna på Nordtinden....


Forfatteren etter krisemøte på toppen....helbredet eller helt steingal i hodet nå????


Sigurd med sitt nykjøpte Charter-fly......


Ersfjorden: vakkert om og om igjen....


fra Sigurd N. med vennlig hilsen til Truls F.


landebanen var litt dårlig brøytet i dag.....


Claudia har erkjent at hun har glemt parfymen i bilen og må skynde seg for å hente den....


Unge Antonsen lurer på om det går an å hive seg ned hele topphenget uten å svinge en eneste gang...


På Nordtinden gikk vi opp østryggen i dag og så rente vi ned mot nord og videre via austrenna og Laukvikdalen....finfin rundtur....ved klokt rutevalg lite rasfare her, men vær obs når det gjelder mikroterreng! Både mot Vågaksla og mot austrenna er det heng som er bratt nok for snøskred hvis forholdene legger tilrette for dette!