25.3.10

Durmålskolten (1062moh): Svartnestindens lillebror byr på fin skikjøring og utsikt....

I fjor var jeg på Svartnestinden (1214moh) i Balsfjordområdet. Fantastisk topp, men øverst ganske bratt, slik at den krever noenlunde trygge forhold. Men rett ved siden av Svartnestinden ligger Durmålskolten (1062moh). Denne toppen gir også mye fin nedkjøring for slitet opp, men den er litt mindre bratt og rasutsatt når man velger traseen med omhu.

Snøen var av det fineste, bra vårsnø allerede. Kun lite vindpåvirkning. Sol og blå himmel, dessuten i motsetning til yttersida lite vind. Også i dag måtte sporet trakkes selv, og da var det nokså klart at det gjaldt å utnytte dette ved å gå en tur til opp etter å ha kjørt ned til 450moh. I alt således rundt 1700 hm, ca. 5 timer for hele turen.

Det er ikke vanskelig å komme seg gjennom busker og kratt her....

og terrenget blir snart åpent med fin utsikt på Balsfjorden, Malangenhalvøya og Kvaløya...Fra toppen mot Smalakdalen. Smalaktinden til venstre, en fin vårskitur fra Lavangsdalen....Gorzelvtinden (1072moh). Der var jeg i går....Mot Andersdalen med Snømannen (1196moh). Ser også ut som en fin topptur på ski, antakeligvis er det det beste å starte i Lavangsdalen ved parkeringsplassen til Andersdalstinden....
Etter 1 times biltur fra Tromsø til Hesten ved Balsfjorden gikk det på ski gjennom busker og litt kratt, men fort oppnår man åpent terreng og går i en langstrakt traverse mot toppen. Veien opp og ned følger naturlige terrengformasjoner. Det blir rundt 30 grader bratt terreng i topphenget, ellers er turen veldig overkommelig.