3.3.12

Tromsdalstinden (1238moh) fra sørsida: greie føreforhold og finfin tur, nesten påskestemning.....

På formiddagen ble det tur med Petter og Yngve. Uforsporet landskap på sørsida av Tromsdalstinden med turstart i Ramfjorden ventet på oss. Fint med pow opp til ryggen, på selve ryggen vindpreget snø, men kjørbar. Mye og til dels store ras har gått i de brattere sørvendte hellinger de siste dagene og ruten ble gjennom mikroterrenget lagt i trygt område. Oppholdsvær, først overskyet, men etter hvert mye sol. Relativt lite vind og tilløp til påskestemning....Ingen andre turgåere på denne ruten i dag. :) Takk for turen til Petter og Yngve! 

Etter dagens første økt ble Claudia hentet hjemme og så gikk det til Buren, se egen turrapport!


To fornøyde gutter på tur opp, Hamperokken, Fagerfjellet og Henriktinden i bakgrunnen....


Mikroterreng?


Yngve nyter storslått utsikt: på tur opp ryggen.....


Team Nunatak....


Petter nærmer seg toppens langstrakte platå. Kvaløyafjellene i bakgrunnen....


Forfatteren fornøyd på toppen (bildet er tatt av Petter Sundbakk)


Petter i full fart ned: har han glemt å ta skiene med?


Neida, nå har han funnet plankene....


Yngve....


Christoph.....(bildet er tatt av Petter Sundbakk)


Ras i mange brattere sørvendte hellinger de siste dagene: fint for å studere mikroterrenget og viktig å velge rett rute her!


det trengs vel ikke flere kommentarer her. Godt rutevalg er en grei og billig livsforsikring.....
Tromsdalstinden er et fint turmål uansett årstid. Vinterstid, og spesielt på skredutsatte dager er fjellet et godt alternativ ved godt rutevalg med turstart i Ramfjorden. Jeg foretrekker midt på vinteren ruten fra sørsiden og litt lenger ut på våren ruten fra nordsida via Tromsdalen.
Parkeringsplass finner man ved Asko i Nordbotn, omkring 20 minutters kjøring fra Tromsø. Her er det gode parkeringsmuligheter.
Fra startsted legges sporet på vestsiden av elvedalen opp Eliasdalen. Noe tettere skog i begynnelsen, så det kan være fornuftig å følge en scootertrase  et stykke oppover. Derfra blir det hele mer oversiktlig mens en stiger oppover mot de flatere partiene sør for Salen. Vel oppe på 400 høydemeter må ruta legges med omhu mot Salen. Her er det nok av bratte sider som er skredutsatte, så en bør studere mikroterrenget nøye. Fra Salen følges ryggen opp til toppen. Ryggen er ofte avblåst, og en del stein kan stikke frem.  Vær obs på skavlene på toppryggen mot aust, de kan være flere meter brede!