18.3.12

Homage til trilogien "three colours": three summit day - Vazzoalgi (1091), lille Rieppefjellet (1133moh) og Njoskefjellet (756 moh)

Dagens motto var viet til Krystoff Kieslowskis fremragende filmtrilogi "three colours" fra 90-tallet og så gikk turen altså opp til "three summits" i dag.  Lenge hadde jeg tenkt på denne turen og heldigvis var det ikke veldig vanskelig å overtale noen gode venner til å være med. Fantastisk turdag, bare pudder og dette helt uforsporet. Mye sol og bra vær og ikke minst tre kremskitopper. Nok en gang fikk vi bekreftet at det finnes mange ukjente og lite brukte skiperler på Tromsø fastland. Turen er fantastisk fin og anbefales på det sterkeste! Takker til Yngve, Petter og Kent-Hugo for en meget vellykket turdag! I alt ca. 1700 hm, vi brukte ca. 6:30 timer.Turstart i fjærsteina med utsikt til blant annet lille Piggtinden.....


Slak opp mot Sveinsgårdvatnet.....


Yngve med et bredt smil i fjeset.....


Glissent skog.....


Første bakke opp mot Vazzoalgi etter å ha krysset Sveinsgårdvatnet....


Petter og Yngve på tur opp, dagens 3. topp - Njoskefjellet - i bakgrunnen....


Videre mot skardet mellom Vazzoalgi og lille Rieppefjellet....


Etter hvert brattere og potensielt skredutsatt terreng....


siste liten opp mot skardet.....


Yngve....


slak opp mot Vazzoalgi....


Utsikt mot dagens 2. turmål: lille Rieppefjellet....


glade gutter på toppen av Vazzoalgi.....


Petter og Kent Hugo opp mot lille Rieppefjellet....


fantastisk vær i dag....


Yngve nærmer seg topp nr. 2, topp nr.1 - Vazzoalgi - i bakgrunnen.....


Kent Hugo liker ikke bare turen opp....


Petter er glad for at det ikke er fartskontroll her.....


Yngve med fine telemarksvinger....


Petter på tur ned renna....


Yngve...


Opp mot dagens 3. topp: Njoskefjellet.....


Petter gir seg ikke så fort: han har litt energi igjen....


Utsikt tilbake til dagens topp nr. 1 og 2. Vazzoalgi og lille Rieppefjellet med ruten opp og ned.....


Njoskefjellet: på toppen med utsikt på Ullsfjorden....


fin nedkjøring: Petter.....


Kent Hugo....


Yngve.....


Tar du med alle 3 topper, har turen ca. 1700 hm. Start i fjærsteina ved Sveingård. Slak stigning opp til Sveingårdvatnet. Den krysses og så blir det kort litt brattere opp mot Rieppevatnet, ruten bør velges med omhu her. Nå forsetter ruten først slak i den store amfi rundt Rieppevatnet før terrenget blir brattere etter hvert. Du beveger deg i en potensiell terrengfelle her, så du bør ikke bare vurdere brattheten i terrenget rett rundt deg, men også risikoen for fjernutløst skred fra fjellsidene rundt deg. Ruten bør velges med stor omhu! Ved klokt rutevalg beveger du deg ikke i brattere terreng enn ca. 30 grader. Men vær obs! Terrenget rundt deg er til dels mye brattere! Fra skardet mellom lille Rieppefjell og Vazzoalgi er det lett å komme seg opp og ned de respektive toppene før ruten legges ned igjen mot Sveingårdvatnet. Den krysses igjen og så går turen litt til høyre for bekkedalen opp mot Njoskefjellet. Nydelig helling på ca. 30 grader eller litt mindre gir fin kjøring ned fra toppen mot Sveingårdvatnet. Og så er det bare å skli siste liten langs sporet tilbake til parkeringsplassen.


Ca. 1,5 timers kjøring fra Tromsø. Parkering langs veien ved Sveingården....