18.12.10

Breiddalsfjellet 889moh: kuldekrem hadde vært etterspurt i dag....

Sliten etter en lang arbeidsuke med mye reising, da er det greit med litt rekreasjon ute på tur.....Kent-Hugo hadde lyst til å være med, selv om dagens topp ikke var en 1000-metring og også Sigurd og Ulva var villig til å hive seg med på laget.  Vi dro med bilen til Nymo (Breivikeidet), ca. 45 min. kjøring fra Tromsø. 


Jeg har faktisk ikke tenkt så mye på denne toppen tidligere. Men toppen er beskrevet i Espens nye bok "toppturer i Troms" og så veldig grei ut i betraktning av mørketid og aldri så lite rasfare....må bare bruke denne anledningen til å rose boka! Meget fint utvalg av topper i Troms, gode beskrivelser og særlig veldig bra bilde- og kartmateriale. Anbefales på det sterkeste, et must for alle toppturentusiaster i Tromsø og tilreisende skiturister!

Greie parkeringsmuligheter i område av Nymo. Litt kronglete turstart, men etter hvert fant vi rett rute i halvmørke.....ukomplisert tur opp, ingen særlig rasutsatte partier ved rett rutevalg.....i alt rundt 850 hm på 5,7 km distanse.....ikke altfor mye brattkjøring altså, men likevel mulighet til fine svinger....som forventet var det en del fokksnø og skare, men ingen is. I alt greie forhold....relativt kald i dag, rundt 15 kuldegrader ved turstart og 12 grader på toppen. I tillegg laber bris på toppen, oppholdet der ble ikke så veldig lenge i dag....jeg styrte mye med mitt nye fotoapparat, så Kent-Hugo og Sigurd måtte smøre seg med litt tålmodighet inimellom i dag......men sånt er det etter slike arbeidsuker, da er min batteri ikke helt "fulladet" ennå.....
Takk for turen, trivelig turgjeng, vi satser på flere felles turer!

Det er helt åpenbart at det fortsatt er en del svake lag i snødekket, og jeg tror at de kommer til å holde seg  ei god stund fremover, i hvert fall i regionen som ligger litt mer mot innlandet! Så vurder situasjonen grundig, hvis du vil legge ut på tur! Det har allerede skjedd 4. skredulykke i Tromsø denne vinteren i dag, og det er ikke en gang jul ennå! 


snart er det vintersolerv: fortsatt ganske mørkt ved turstart kl. 08:45....


også Ulva synes at det er tungt med så tidlig turstart i mørketida....


men såpass fantastiske lysforhold er i hvert fall verdt slitet.....


Kent-Hugo og Sigurd på toppen......


Storfjellets austflanke: en bratt og fin utfordring ved trygge forhold....


mot Breivikeidet, Nakkefjellet, Stormheimfjellet, Stormheimtinden, Teppehaugdalsfjellet, Gabrielfjellet og Hamperokken i bakgrunnen....


12 kuldegrader og bris på toppen, men en erfaren hundesledefører lar seg ikke skremme av noe slikt....


mot Finnheimfjellet, også dette en fin topptur med flere alternative veier opp og ned....