30.10.10

Gabrielfjellet 1213moh: fint med nye topper tidlig i sesongen.....


Noen tekstmeldinger var fort skrevet og da var det i alt 9 stykker som hadde lyst til å prøve seg på en ny skitopp tidlig i sesongen. Med bilen gikk det ca. en halv time fra Tromsø til Ramsfjorden og videre mot Breivikeidet. Få gode parkeringsplasser til denne toppen, men tidlig i sesongen er det lite snø ennå, slik at dette ikke var særlig vanskelig i dag....antakeligvis litt mer vanskelig midt på vinteren, når snømassene ligger rett ved siden av veien, så denne turen anbefales særlig tidlig i sesongen eller som vårskitur. Vi parkerte ved Stormo (ca. 60moh) på hø sida av veien, når du kommer fra Tromsø-

Unge Antonsen unnet oss litt forsprang siden han tok seg en ektra tur til Tromsø for å hente skifellene som la trygt i skapet. Resten av gjengen ruslet i rolig tempo opp gjennom noenlunde glissent skog før vi nådde åpent terreng på ca. 350moh. Det finnes visst ogå en scootervei gjennom skogen, men den fant vi ikke i dag. Tilstrekkelig med snø helt fra turstart i dag, så skibæring ble det ikke. Fra 350moh er det åpent terreng som byr på finfin storfjellkjøring. Bratt terreng fra ca. 400moh oppimot ca. 800moh, så vær obs på skredfaren her! Fra 800 moh kommer man så på et platå som sakte leder opp til toppen som ligger helt på hø. sida av platået. Fin utsikt blant annet mot Nordlenangen og særlig mot Hamperokken, men også til Ramfjorden og Tromsdalstinden.

Snøen var ganske vindpreget over skogsgrensen i dag, og fjellets form tilsier nok at det ikke er så sjelden her med vindpåvirket snø i vintertida. Likevel fikk vi oss brukbar kjøring ned i dag, selv om det ble noen riper i sålene i midtre avsnitt. Uten at jeg har prøvd dette, tør jeg å påstå at det er gourmetforhold for skikjøring på denne toppen særlig i vårtida på ettermiddagstur med litt sløsj, siden turen byr på fin ettermidagssol (vender mot NV). I alt 1150hm, vi brukte i rolig tempo 4:20 timer i dag.

Fint med noen nye topper så tidlig i sesongen i hvert fall. Takk for turen til Jannike, Niklas, Denise, Sigurd, Claudia, Yngve, Kristian, Tomas, Yrax og Ulva!. Og takk for meget trivelig afterski på Flyt, ikke minst takket være Kristian var det full stemning her også!


Denise og Ulva på vei opp


Sigurd, Kristian og Tomas med sola bak Hamperokken som fantastisk naturkulisse.....


Mot Lyngen med Nordlenangen.....


 Claudia og Tomas på ryggen mot toppen......