20.2.10

Stormheimtinden (1213moh): pudder pur!!!

Snøen på Kvaløya er ikke helt ideel for tiden og så dro Claudia og jeg til Nakkedalen på Tromshalvøya, litt mindre enn 1 times bilkjøring fra Tromsø. Dagens turmål var Stormheimtinden (1213moh) som ligger rett ved siden av Stormheimfjellet. Men Stormheimtinden byr på mye mer spennende muligheter for fin skikjøring enn Stormheimfjellet og veien opp og ned er vel litt brattere.


Vi parkerte ved Nakkevatnet (200moh). Etter en kort traverse over selve vatnet hikk det rett opp den fine ostvendte rennen til toppen. Det var skispor opp til ca. 850moh, men da hadde folk snudd, antakeligvis pga. rasfaren. Det har gått mye ras fra bratte fjellsider ned til renna de siste dagene, dette var god synlig. Så var det opp til Claudia og meg å trakke sporet helt til topps i dag, og dette gjorde vi ved å overholde god avlastningsavstand. Turen går fra rundt 800moh i en postensiell rasutsatt gryte og krever godt rutevalg og vurdering, siden det hender fort at du havner i terreng som er brattere enn 30 grader. Selv om vi ikke hadde drønn og snøen så ut til å ha satt seg litt, vil jeg forsatt anslå rasfaren mellom 2-3.
Knallfint vær, men råkaldt var det, ved turstart 28 kuldegrader....min venstre skisko likte dette overhodet ikke og den fremre spennen gikk i stykker....pausen på toppen ble i betraktning av temperaturen litt kortere enn vanlig....turen ned var en drøm, siden det var arktisk pudder og vi var de første som satte utfor i det fine topphenget.....Ca. 1000 hm, rundt 4 timer turtid.....

Råkaldt ved turstart.....28 kuldegrader...

Veien opp ligger foran oss....

Mot Lyngen og Ullsfjord....

Så ble det biltur tilbake til Tromsø for å fikse skiskoene og her var det bare en gang til å oppleve hvot dårlig service mange sportbutikker i byen har. Skal ikke si så mye mer om dette, men tror at jeg skal foretrekke å bestille utstyret via internett i fremtida....da er det billigere og dårligere service har du ikke heller....

Fra Buren mot Ersfjord....

Siden det fortsatt var lyst ute, ble det så etterpå en liten tur på Buren (802moh) på Kvaløya, som var unnagjort etter rundt 2 timer....allerede ganske oppkjørt her og i økende grad vindpreget, ikke akkurat drømmeforhold....og så ble det skikkelig afterski på Flyt med noen andre fra FSG.....det vil jeg kalle en vellykket lørdag!!