28.2.10

Guhkesgaisi (1579moh): majestetisk Lyngentopp med trivelig turgjeng....

Det er ruten opp og ned som vi tok....

Jeg følte at tida var moden for en litt brattere Lyngentur nå og det viste seg at hverken Yngve eller Petter var imot det....så ble det tidlig frokost til tross for søndag og kl. 08:00 satt vi alle 3 i Yngves bil (etter litt trøbbel med umedgjørlige bilnøkler...) og dro med full gass mot Lyngen. Bilen ble parkert ved slutten av veien i Slettmo. Turstart var rundt kl. 09:30 og transportetappen går på velpreparert løype via Rypedalen til Langdalen. Sola kom dit tidlig og det var nokså deilig siden det var 20 kuldegrader ved turstart. Etter litt mer enn 1 time var transportetappen i flott tempo unnagjort og nå gjaldt det å følge den langstrakte og til dels bratte sørvestrennen til toppen.

Yngve gleder seg over morgensola....

Deilig pause på rundt 900 moh: Petter og Christoph nyter sola.....

På rundt 900 moh fant vi en koselig og solrik plass helt uten vind og tok oss en lang og velfortjent matpause før vi fortsatte innover mot den lille breen. Har blir terrenget mellom rundt 1200-1500 moh brattere (også ved klokt rutevalg mot 35 grader) før det flater ut igjen og man kommer på platået til toppen. Fantastisk utsikt mot Lyngens sørlige topper og Balsfjorden, likeså mot Lakselvtindene,  Imagaisi og Jiehkkevarri.

Blå himmel og sol hele dagen, temperaturen på toppen var rundt 13 kuldegrader og på selve toppen blåste det litt fra nordaust....pudderdrømmene ble ikke helt oppfylt, det var i hele renna hard skare med litt styresnø og til dels lett vindpreget snø....rasfaren anså vi som liten i dag på denne toppen, men dette er nok en lokal vurdering som ikke uten videre kan overføres til andre topper i dette området!!

Helt fantastisk turteam med Yngve og Petter, må bare skryte av dem! Takk for turen, vi satser på flere felles turer fremover!! Og så fikk vi nok en toppturentusiast overbevist at det er greit å satse på skarejern, uten slik stash hadde det vært vanskelig i dag! Fantastisk tur, litt mer enn 1500 hm, vi brukte 7 timer i dag. Se også Petters turbeskrivelse med mange fine bilder på www.rumpetaske.net!!

Renna til toppen blir brattere etter hvert....

Glad gjeng: Petter og Yngve på toppen....

Petter i fint driv ned....

Tilbake ved parkeringsplassen: Guhkesgaisi i kvedssola.....en majestetisk Lyngentopp.....