27.2.10

Middagstinden (1105moh) på Malangenhalvøya: Litt flat flys, men brukbar skiføre.....

Ingen av oss hadde vært på denne toppen før, og så hadde  Yngve, Petter og Jannicke lyst til å legge ut på denne turen, da jeg tok opp denne ideen....Kort biltur til Larseng på Kvaløya, derfra videre med ferjen til Vikran på Malangenhalvøya og med bilen videre til Kirkegården ved Bentsjorda. Her er det gode parkeringsmuligheter og en fin sti gjennom glissen skog fører fort opp mot Bakaromnen. Denne rennen følger man konsekvent videre før man helt til slutt dreier litt mot sorøst for å komme seg på toppen med skiene på beina....

Veldig fin og overkommelig tur, mellom 500-600moh er det litt brattere kortvarig og topphenget er vel også mot 30 grader. I alt rundt 1100hm på ca. 5 km distans.

Det var ruten vår opp og ned.....


Yngve, Petter og Jannicke på vei opp.....


Over tregrensen.....


Rennen har et kort avsnitt hvor det er litt brattere....


Yngve visste å nyte turen ned til tross for flatt lys....

Pudder opp til skogsgrensen, etterpå til inngangen av Bakaromnen skikkelig avblåst. Deretter brukbare føreforhold med skare og litt pudder oppe. Vi hadde litt flatt lys i dag, men det var ingen stor sak å finne veien og også turen ned var moro, selv om forholdene ikke kan betegnes som drømmeføre....Takk for turen!