5.5.09

Storstolpan (974moh): kveldstur med perfekt skiføre...


Første del av turen fra parkeringsplass østover. Det var enda nok snø, skiene måtte ikke bæres.....Veien videre ned til den lille innsjøen og derfra på nordvendt motbakke til toppen...


Fin kveldssol, også på veien ned ca. kl. 20:15.....


Jeg var ikke den eneste på toppen i dag.......


Ego på toppen......

Fortsatt drømmevær i Tromsø i dag.....nesten slittsomt, man kan jo ikke bli hjemme da.....I dag ble det et turmål ytterst på Kvaløya. Fra Glasshaugen (277moh) i nærheten av Tromvik gikk det først i austlig retning opp til ca.  555moh. Herfra gikk det ned til en liten innsjø (ca. 430moh). Herfra er det en skikkelig og bratt nordvendt motbakke som fører helt til topps. Det siste stykket må man gå til fots og det kan være en fordel å ha med isøks og stegjern (litt avhengig av forholdene).
Det var også i dag ca. 15 toppturentusiaster i dag som dro dit. Fin kveldssol uten vind hele veien, jeg gikk hele veien opp med T-skjortet. I dag var det også anledning til å nyte veien ned, det var perfekt vårsnø helt fra toppen til dalbunnen.
Jøss! Sånn skal det være! 950Hm med motbakkene; 1:30 timer tok veien opp, turen i alt med en lang pause på toppen 2:45 timer. Startet kl. 06:00, var nede igjen 20:45.