21.5.09

Holmbuktinden (1666moh): Litt regn, litt nysnø, en masse skyer, men bra skiføre


Tett skydekke hele dagen, dessuten til og med nedbør i form av regn og snø....Øystein jobber hard på veien opp.....


Våre 3 turjenter, til tross for ikke optimalt vær i god humør....

Vi var 5 stykker som dro på tur i dag, og egentlig var det planlagt å gå Jiehkkevarri på langs. Men det var helt tett skydekke allerede ved starten og på veien opp til Holmbuktinden ble det til og med yr etter hvert. Heldigvis var det ovenfor ca. 900 mog snø i steden for regn og sikten var til tross for alt ennå godt nok at vi kom oss til Holmbuktinden (1660moh) via normalrute.
Snøen var bløt helt fra starten, men det ar ikke vanskelig å komme seg opp. Til 300 moh måtte vi bære skiene, derfra var det god skiføre. Utsikten på toppen var ikke akkurat godt i dag (vi så nemlig ingenting.....), men i hvert fall var det deilig varmt og lite vind, slik at det ble lang pause på toppen. Det var mulig å kjøre ned helt fra toppen for dem som ønsket det, og skiføren var veldig bra. Øverst litt vått pudder, litt lengre ned i økende grad vått snø, men veldig god kjørbar....
Flott tur, selv om vi ikke klarte å komme oss til Jiehkkevarri. Takk for turen til de 4 andre som var med!! Vi gir oss i hvert fall ikke og det skal bli nok en tur til Jekkhevarri!!