28.2.09

Stormheimfjellet (1180 moh): Moderat rutevalg grunnet rasfare......


Strålende vær og ingen vind: da har man grunn til å flire.....Flott utsikt på Ullsfjord og Lyngen......

Store nysnømengder denne uke plus mye vind har ført til økende fare for flakskred. Etter min personlig vurdering var det faregrad 3, til dels litt på grensen til 4, altså egentlig en helt vanlig situasjon for en som er vant til forholdene i Alpene. Men turen og ruten bør i hvert fall velges klok i sånne situasjoner og 2 skredulykker var det jo allerede i Tromsø denne uke, en av dem med dødelig utfall.
Så ble det bare en tur med moderat helning uten stor rasfare. Turen til Stormheimfjellet (1180moh) ligger på Tromshalvøya og starter i Nakkedalen (140moh), ca. 50 km fra Tromsø. Det går jevn og kontinuerlig opp med flott utsikt på Ullsfjorden og Lyngen. Snøforholdene var helt fine med litt pudder på den langstrakte ryggen til toppen og både op og ned var det mye å kose seg med. Særlig var Claudia fornøyd med at det ikke var vind på toppen, slik at også matpausen var helt upåklagelig.
Nede etter 1050Hm og 4 timer var det bare å overtale Claudia at det måtte bli en tur til været tatt i betraktning......... og det kan du nok tro: når det gjelder toppturer kan jeg bli ganske overbevisende.......vi dro altså videre til neste tur til Ramfjord (se egen beskrivelse)........