24.1.10

Sørfjelltinden (1468moh): enda en ny skitopp for meg......
På vei opp via den langstrakte vestryggen med blikk mot Nordkjosbotn...Kent Hugo og Christian på toppen....

Tåket og skyene kom krypende på toppen.....utsikt på Signaldalen med Mannfjellet til venstre....

Det er ruten vi gikk......

Nesten uavbrutt på jakt etter nye fine skitopper var planen egentlig en tur til lille Russetinden i dag. Snøsituasjonen og bedre vær litt lenger nord gjorde at Kent Hugo, Christian og jeg tok det på sparket, vi ombestemte oss og dro til Sørfjelltinden. 

Toppen er godt synlig fra E6 mellom Nordkjosbotn og Skibotn. Vi tok av til høyre i Øvergård og parkerte bilen ved siden av RV87 noen meter seinere (ca. 100moh). Ruten fulgte først traktorveien opp til ca. 350moh. Derfra gikk det kort gjennom litt tettere kratt til man kommer til åpent terreng på fjellets langstrakte vestrygg. Den følger man mer eller mindre konsekvent til toppen. Inimellom blir det litt brattere før man på ca. 1300moh kommer på et langt og flatt toppplatå. En varde markerer toppen. I alt en fin skitopp selv om fjellets form (langstrakt rygg) lar en anta at drømmepudder ikke er dagligvare her....

Vi var heldig med været, stort sett blå himmel over oss, mens mang en topp rundt oss var skjult i skyer. Bare på selve toppen ble vi innhentet av noen tåkeskyer. Skare hele veien, til dels bærende, til dels lett gjennomslagsføre. Opp til skogsgrensen var det kjørbare, men ikke akkurat lovende forhold. Lenger oppe var vi i alt fornøyd med føreforholdene, selv om det må medgis at nysnø hele veien hadde vært velkommen.....denne vintersesongen er vel mer noe for hard-core-toppturentusiaster enn for leilighetsturgåere.....Vi brukte i alt 4:15 timer, ca. 1370 hm.