23.1.10

Oksetinden (1301 moh) og Midtertinden (1180moh) via søraustrenna: to skjulte perler i Tamokdalen....


Nydelig sol på vei opp...


Snart på Oksetinden, utsikt mot Tamokdalen....


Rennene til Midtertinden og Oksetinden.....


Det er ruten vi gikk.......

Regn og varmt vær siste uke gjorde at Claudia og jeg dro til Tamokdalen igjen på jakt etter brukbar skiføre...Bilen ble etter ca. 1:15 timers kjøretur parkert ved siden av en innkjørsel ved Tverrelvmyra (26moh). Vi fulgte den frosne Oksetindelva opp innover Tverrelvdalen til ca. 540moh). Derfra gikk det rett  opp til skardet mellom Oksetinden og 1128moh. Fra skardet fulgte vi mer eller mindre ryggen til toppen. Fra toppen kjørte vi ned til ca. 560moh før vi tok fellene på skiene igjen. Så gikk det opp til Midtertinden (1180moh) via søraustrenna. Derfra langs oppstigningssporet ned til bilen igjen. Både rennen til Oksetinden og Midtertinden blir skikkelig bratt øverst, vær altså OBS på skredfaren!!!!

21 kuldegrader nede i Tamokdalen, men bare 6 kuldegrader på toppen, det er vel inversjonsvær da....Blå himmel med sol og nesten ingen vind gjorde turen mer behagelig enn man skulle tro ved slik temperatur. Det var grei skiføre, selv om pudderdrømmene ikke ble oppfyllt. Skare nederst i dalen, inimellom litt gjennomslagsføre og lenger oppe skare igjen. Vi kom oss opp og ned igjen uten å ta skiene av, og selve kjøringen kan i hvert fall beskrives som fornøyelse....som forventet ingen andre folk, turen er så avsidesliggende av den ikke tiltrekker altfor mange skiturgåere....fantastisk utsikt på selve Tamokdalen med sine topper. Likseså god utsikt mot Lyngenfjorden og en rekke Balsfjordtopper....

Meget fin tur, anbefales på det sterkeste. Eneste ulempe er en liten anmarsj gjennom Tverrelvdalen, men turen er i hvert fall verdt slitet...Ca. 1650 hm, vi tok det rolig i dag og brukte ca. 6:15 timer.