10.10.09

Ullstinden (1078 moh): sesongens første topptur på ski!!


Topptursentusiast i full skirus.....


Full vinter på 10. Oktober...


I fint driv ned....


Siden siste helg var det gjennomgående noenlunde kald og det hadde kommet en del nedbør. Ergo sterk økende snømengde og snø helt ned til fjærsteina i Tromsø! Så var det klinkende klart at steinskiene måtte hentes fram for å prøve sesongens første svinger i løssnø!

Vi var 4 stykker som møttes ved Bunker-oil for å dra videre til Snarbyeidet (127moh). Her var vi ikke de første, en gjeng med 6 stykker gjorde seg allerede ferdig for topptur. Men vi var nok de forteste og så trakket vi hele sporet opp til toppen. Rett og slett vanvittige forhold, tatt i betraktning at det er 10. oktober!! Nederst ca. 30 cm løssnø, på veien opp mellom 50 - 100 cm!! Etter 2,5 timer nådde vi toppen og her blåste det skikkelig, mens det var blikkstille lenger nede...

Kjempedeilig å være de første som setter sin linje i snøen! Litt steinkontakt var det av og til, men iingen alvorlige riper....Og ikke minst var det blå himmel og sol!! På vei opp var jeg så svett, at jeg gikk med T-skjorte!! 950 hm, vi brukte i alt ca. 3:45 timer. Fantastisk fin sesongopptakt! nå skal det bare være vinter helt fram til neste Juni!! Så får vi se hva morgendagen bringer!!