4.4.13

Vanntinden 1031 moh på Vannøya: flott skitopp med moderat og homogen helling....

Vannøya har flere flotte skitopper og vi har allerede vært på topptur her før, men ikke på selve Vanntinden. Ikke minst byr øya på meget flott utsikt både på storhavet, Helgøya, Ringvassøya, Karlsøya, Lyngsalpene og Arnøya. Det finnes en rekke skitopper med ganske så moderat helling ved godt rutevalg, slik at det er gode muligheter til avslappet cruising på ski her også på mer skredutsatte dager. I alt altså en glimrende anledning til en topptur på Vannøya i dag....


Flott terreng og ikke minst utsikt rett fra starten....


Noen brattere bakker i starten ved ruten, som vi valgte i dag...


Utsikt på Ringvassøya....


Claudia nyter sola....


Noen bygger inimellom.....Slett ikke verst, denne kulissen....


Dessverre hadde Vanntinden valgt å ha en tåkehatt på seg i dag......


Ankomst på toppen.....Likevel i godt humør.....


flott skikjøring og.....


Claudia nyter snø, utsikt og sol.......


Det finnes mange ulike mulige ruter opp og ned Vanntinden. Dette er ruten, som vi har tatt i dag, og dessuten noen mindre mulige varianter. Den slakeste varianten har du ved turstart fra Kvalvågan, her unngår du bakker brattere enn 30 grader. Varianten, som vi valgte, innebærer i starten noen kortere bakker på ca. 30-35 grader. I alt her turen litt mer enn 1000 hm. Vi brukte i dag i ganske rolig tempo 3:30 timer opp og ned.


Kjøreturen fra Tromsø til Hansnes på Ringvassøya tar vel ca. en time. Derfra går det videre med fergen og etter i alt ca. 2 timers biltur og fergetur har du kommet deg til turens startpunkt. Parkering langs veien.