13.5.12

Gabrielfjellet (1216moh): sol, bra med snø og (forhåpentligvis) etter hvert frisk igjen....

Forkjølelsen har ikke gitt seg siste uke, men tvert imot blusset skikkelig opp igjen. Altså nok en uke med svært lite aktivitet og mye innendørs. Men i dag følte jeg meg etter hvert frisk og rask igjen og da var det bare å prøve formen på en liten tur til Gabrielfjellet med Kent Hugo og Sondre, etter at det hadde klarnet opp etter lunsjen. Mer enn 1 år etter siste besøk på Gabrielfjellet, det var altså uansett på tid med en tur dit. Skiføre fra bilen, vått snø og sugeføre nederst, lenger oppe en blanding av skare, vindskare og powder, i alt greie, men ikke supre føreforhold. Sol, noen skyer inimellom og litt vind. Fin tur og forhåpentligvis i gang igjen nå! Takk for turen!


I starten følger man skogsbilveien....


som vanlig litt vanskelig med parkeringen langs veien.....


Kent Hugo på tur opp.....


mot Breivikeidet med Skardlitinden, Stortinden, Bredalsfjellet og Finnheimfjellet.....


oppe på platået: herfra går det sakte opp mot toppen.....


Kent Hugo nærmer seg toppen, fortoppen i bakgrunnen....


fra toppen mot Hamperokken.....


Kent Hugo på toppen.....


Kent Hugo på tur ned: fortsatt ganske vinterføre, vårsnø bare nederst....


Sondre i full fart ned.....


Forfatteren (bildene er tatt av Sondre)....
Ikke min første tur til Gabrielfjellet, men jeg bruker anledningen til en oppdatert rutebeskrivelse.....
Vi parkerte ved Stormo (ca. 60moh), ca. 45 minutters bilkjøring fra Tromsø. Lite parkeringsplasser her, særlig tidlig i sesongen, når det er høye brøytekanter: Det er altså lettere å finne parkeringsplass her i vårsesongen enn midt på vinteren.


I starten følger man en sti gjennom noenlunde glissent skog. Oftest er det scooterspor her. Etter hvert kommer man til åpent terreng på ca. 350moh. Relativt bratt terreng fra ca. 400moh oppimot ca. 800moh, så vær obs på skredfaren her! Fra 800 moh kommer man så på et platå som sakte leder opp til toppen som ligger helt på hø. sida av platået. Fin utsikt blant annet mot Nordlenangen og særlig mot Hamperokken, men også til Ramfjorden og Tromsdalstinden. Fjellets form tilsier nok at det ikke er så sjelden her med vindpåvirket snø i vintertida, så best skikjøring får du deg her etter nysnø uten mye vind eller på vårsnø/slush. Turen byr på fin ettermidagssol i vårsesongen (den vender mot NV). 
I alt 1150hm, man bruker mellom 3-5 timer for hele turen opp og ned.