2.4.12

Klemmartindan (981moh): fantastisk fin og relativt lite brukt skitopp i Malangen....

Etter dagens første tur på Kvanntinden (1003moh) ble det på biltur tilbake til Tromsø ennå en liten pitstopp med tur opp og ned Klemmartindans topp 981moh. Claudia ruslet med opp til 600 moh, resten av turen tok jeg solo. Fantastisk vær og ikke minst fantastisk snø her, mye bedre enn på Kvanntinden tidligere i dag. Klemmartindens topp 983 er en meget fin skitopp med nokså bra utsikt på Senja og Malangen. Anbefales!


Nesten ingen anmarsj her, etter noen få meter begynner den jevne stigningen....


Skogen er ikke særlig tett og det er helt greit å kjøre på ski her....


Klemmartindans topp 983 viser seg ganske snart....


på tur opp med utsikt på Malangen.....


og Senja.....


fantastisk ettermiddagsstemning i dag....


fra toppen mot Senjas yttersia.....


Parkering langs veien. Opp litt nord for Rundhaugen, her er det bare å gå opp hvor det er minst bratt og skogen er minst tett. Så relativt slak videre mot nordaust og så ser man snart turmålet. Etter hvert blir toppbakken brattere, men ved klokt rutevalg beveger man seg vel hele tida litt under 30 grader. I bekkedalen er det imidlertid brattere kjøremuligheter også, hvis forholdene ligger tilrette....I alt ca. 950 hm, jeg brukte i rolig tempo 2:30 timer opp og ned inklusiv stopp på toppen i dag.....også Klemmartindans hovedtopp 1047 kan vel nås på ski fra sørsida, men det er litt mer knotete å komme seg dit og bakken til toppen er en del brattere. Alternativet er et isøks-/stegjernopplegg fra 983 videre til hovedtoppen, hvis man vil....


Klemmartindan (983moh) ligger ca. 5 mil og litt mer enn 45 min kjøring fra Tromsø. Ryaforbindelsen til Malangen gjør det ganske enkelt å komme seg dit nå.