21.8.11

Sykkeltur i stedenfor fottur og kajakk i helga: fra Finnland via Sverige til Norge....


FSG-terrengsykkeltur med Sigurd og Denise som turleder denne helg. I alt var vi 8 stykker, foruten Denise, Sigurd og meg var det Vidar, Robert, Kersti, Marianne og Janne Kristin som var med.


Biltur fra Tromsø til Signaldalen (Hatteng). Her ble en bil parkert og kjøreturen gikk altså videre mot Kilppisjærvi og så til Kummavuapmio på vestsida av Torneelva et par mil sør for grensa og Kilpisjævri. Parkering her på grei parkeringsplass. Terrengsykling, først på grusvei, så på sti gjennom lyng og myr, litt småfuktig, inimellom med noen klopper. Forbi Sveriges nordligste bosetting Kommavuopmio, og så pitstopp ved Pælsastuga. Derfra videre på morenerygg og mot slutten av turdagen på grov stein (her ble syklene trillet litt) til Gappohytta. Overnatting her etter va. 4 mil og rundt 7 timer på tur. Dagen etter gikk turen videre ned mot Signaldalen, sti med en del grovere stein, så litt risting blir det på tur ned. Etter ca. 1 mil blir det brei grusveg og så mot slutten asfalt. I alt ca. 3 mil denne dagen, kun 2 timer på tur (mye nedoverbakke denne dagen).

Blandet vær, lave skyer, litt yr og en del tåke hele tida. Dessuten vind fra aust. Likevel ikke kald, over 10 varmegrader var dert i hvert fall. Sol mot slutten av turen i Signaldalen. Mye folk på Gappohytta, men vi fikk det bra ordnet med plass.
Litt mye hektikk på selve turen på dag 2 til tross for lettere vær  og en lang biltur med henting av de andre bilene på dag 2.Ellers grei tur..litt synd at værgudene ikke lot oss se veldig mye av landskapet i Sverige og rundt selve Gappohytta....Takk til de andre som var med på turen og takk til Denise og Sigurd som turleder. Se forresten Sigurds videosnutt av hele turen på you tube:


Turstart....


Sveriges nordligste bosetting....
Pælsastuga....


 På morenerygg mot Gappohytta....


Blandet vær hele turen...


I fint driv.... vide flater også første stykke fra Gappo mot Signaldalen...


litt sol mot slutten: på tur ned mot Signaldalen....
Jeg har desverre ingen topografiske kart fra Sverige tilgjengelig, så jeg kan bare legge ut et oversiktskart som viser området....