22.8.11

Østre Lakselvtinden 1281moh: vi snudde på grunn av mye regn og sleipe stein..

Forsøkte meg på østre Lakselvtinden 1281moh i Lyngen med Kent Hugo i dag. Turstart ved grustak i starten av Ellendalen, rundt 1 times kjøring fra Tromsø. Været så først noenlunde greit ut, og vi gikk på fin sti innover Ellendalen på elvas orografisk høyre sida. Så opp mot østre Lalselvtinden etter hvert, planen var å gå opp  ryggen mellom  og Sfinxen og østre Lakselvtinden mot toppen. Mer og mer regn og en del vind gjorde imidlertid at vi ble litt betenkt ettersom steinene ble ganske glatte og sleipe og vi hadde planer om å komme oss til toppen med litt klyving langs dens østrygg. Vi snudde på ca. 750moh. Tilbake ved bilen så været selvsagt ganske lovende ut igjen, men dette gjaldt bare en rekke andre topper, over østre Lakselvtind var det fremdeles tett skydekke...så vi kommer tilbake, kanskje i vintersesongen på ski??


Været var ikke verst først: Mot Ellendalstinden....


utsikt tilbake: Ellendalen....


ikke mange kilometer, men noen høydemeter og bratt terreng, hvis man vil ta denne veien til Himmelske freds plass....


Sfinxen.....


ryggen mot toppen nærmer seg, men det blir mer og mer regn...


Ellendalstinden og Ellendalen i regnvær.....


Et vinterbilde som Kent Hugo har tatt viser østre Lakselvtinden med østryggen: kanskje til og med enklere å kommer seg til toppen på vinteren ved å bruke en av rennene?


Det er ruten som vi gikk: fint gåterreng nederst i Ellendalen og så så vi at det bygge et stort anleggsvei på andre sida av elva nå (antakeligvis kraftutbygning). Lenger oppe blir det en del steinur. Ruten som vi hadde tenkt oss å gå innebærer noen brattere avsnitt på ryggen og muligens er det litt svar her også....ikke optimalt ved regnvær altså....