3.7.09

Padletur Mikkelvik-Måsværet: Steinkobbene hilste til oss og Tromsøsommeren viste seg fra sin beste side.....


Ruten som vi padlet, klikk på bildet for å få det forstørret.....


Nordnorske sommerforhold, deilig med litt varm te......Skjærgården på østsida av store Masværet.....


Steinkobbene hilste på oss, men det var ikke så lett med å ta bilder......


Fine sandstrender på holmene øst for Hersøya.......

Så ble det padletur fra Mikkelvik nord på Ringvassøya igjen. Bilen sto parkert ved ferjeleiren mens vi dro nordover til holmene på østsida av Hersøya. På holmeverden ble det første kaffestopp, mange innbydende  små sandstrender her. Mot lett bris fra nord padlet vi etterpå til Sandvika på Hersøya, nok en sandstrand der, men veldig forblåst og værutsatt mot nord. Så krysset vi Bårdsetsundet til Måsneset og videre til Laukvikneset og den nedlagte fiskebruken. Ganske rolig sjø, gode padleforhold.
Selve Måsværet er untatt et lite område helt på øya naturreservat, slik at vi bestemte oss mtp. hekketida for en padlerundtur gjennom skjærriket opp til sædingsholmen og tilbake uten store stopp. Bare få sjøfugler der, ganske øde og ensom først, men litt seinere møtte vi en masse steinkobber som var så venlig å hilse til oss.....også en rekke unge kobber var det......
Teltleir ble det i lovlig terreng helt sør på Masvær. 7 grader, overskyet oppholdsvær og bris fra nord gjorde det ikke akkurat meget varmt selv om vi fant en veldig fin leirplass med god ly for vinden. Men i hvertfall fikk vi besøk fra steinkobbe-ungdemmen i løpet av kvelden....det ble mye varm te og kaffe og bortsett fra litt kalde føtter var vi veldig fornøyd da vi dro tilbake til Mikkelvika på samme veien dagen etterpå. Vi kom fram ved ferjeleiret med de første regnskurene og økende vind, så det var nok god timing!
Ruten som vi padlet kan du se på log-bildet lenger oppe. I alt ca. 41 km padling, altså veldig overkommelig. Flere bilder ligger på nettalbumet mitt, se lenken på høyre sida.