27.1.13

Middagstinden 1072 moh i Lyngen: knallbra vær og episke forhold

På Middagstinden i Lyngen har vi vært flere ganger før, imidlertid ikke ved såpass gode vær- og føreforhold. Derfor benyttes anledningen til å legge ut en oppdatert turbeskrivelse og noen flotte bilder fra dagens tur med Petter. Klarvær, minus 21 i Lakselvdalen, minus 14 på toppen, flott sol og episk urørt powder hele veien: dette er dagens knallharde fakta! Ingen andre enn Petter, Rune M. og meg på Middagstinden i dag. Nokså klart at det måtte bli en ekstra tur opp og ned fra skogsgrensen! Så vi fikk oss nærmest 1700 hm urørt løssnø av ypperste kvalitet i dag! Takk for turen! 


Drømmeforhold i vinterskogen ved turstart...


Toppene omkring koser seg allerede med sola, mens vi må smøre oss litt med tålmodighet ennå...


Vide og urørte snøflater med ideel helning frister....


Toppen og sola nærmer seg.....


fantastisk utsikt mot Piggtinden og dagens første solstråler....


Petter foran Piggtinden...


Ikke verst med pitstop på toppen i dag....


Utsikt mot Sørfjorden / Ullsfjorden....


Petter storkoser seg.....


både med snøen og kulissen bak....




Forfatteren ikke minst.....(bildet er tatt av Petter)


Christoph in action....(bildet er tatt av Petter)



Det er ruten, som vi tok i dag. Det finnes også andre alternativer både for turen opp og ned. Uansett bør ruten velges med omhu og forholdene bør vurderes nøye, siden det er en del terreng med 30 grader og litt mer i område. Selv om du velger den best mulige ruten opp og ned er du nødt til å bevege seg i skredutsatt terreng med 30 grader pluss i perioder, og det har blitt tatt folk av skred her tidligere.
Parkering langs veien eller ved bondegården nederst, men dette forutsetter selvsagt at du spør pent, om dette er greit! Turen har i alt ca. 1000 hm og skikjøringen fra skogsgrensen er som regel meget bra. Estimert tid for turen opp og ned er 2-4 timer, alt etter tempo. Kjøreturen fra Tromsø til Lakselvdalen tar ca. 1 time.