19.8.12

Blåskredtinden (788moh) på Kvaløya: fjelltur med en taulengdes klatring på slutten....

Nok en dag med deilig sommervær. Ofte hadde vi snakket om en tur til Blåskredtinden (788moh) på Kvaløya, eneste topp på selve øya, som krever klyving for å komme seg helt opp.  Da Fredrik tok iniatitiv var jeg fyr og flame med en gang. Også Petter hadde lyst til å være med og så  ble vi altså tre stykker på denne turen. Deilig sol hele dagen, litt vind inimellom, men ikke kaldt i det hele tatt. Vi tok det nokså rolig og brukte så noen timer for hele turen, men sommerdagene skal definitivt nytes ute på tur, så det var velbrukt tid! 


Turstart ved Sørfjorden....


På hø. sida av elva er det en bra sti gjennom krattet.....


Petter og Fredrik nyter vær og utsikt....


Blåskredtinden kommer nærmere: vi fulgte ve. sida av renna opp, så et stykke i selve renna og videre i renna helt til venstre, når rennen deler seg i tre....


først en blanding av bratte gressbakker og en del stein....


med fin utsikt på yttersia, her med Sommarøya og Tussøya.....


mye løs steinur etter hvert....


Allerede på toppen etter klatreetappen....


Forberedelser for å fire seg ned igjen.....


Fast og fin stein og klatring her oppe....


Fredrik på tur ned....Det er ruten, som vi gikk. På hø. sida av elva er det en bra sti gjennom krattet. Så går turen videre langs stien på hø. sida av Løvdalsvatnet til Hansisadalvatnet. Derfra går det på bratte gressbakker og i økende grad på løs steinur opp mot toppen, vi gikk først på ve. sida av renna, så videre i selve renna og i ve. renna, når den deler seg i tre. Etter hvert kommer man til klatreetappen. Bra standplass her og en taulengdes (ca. 50 m) klatring med 4/4+ på fast og fin stein, så er man på toppen. Luftig og fin utsikt her. Nedfiring med en taulengde omtrent langs oppstigningsruten og så samme rute ned som opp, med mindre at man har lyst og energi til å følge eggen og ryggen mot Nordfjordtinden, som kan være et fint, men litt mer tidskrevende alternativ. Med motbakke ved vatnet har hele turen ca. 950 hm. 


Parkering langs veien ved Sørfjorden etter litt mer enn en halv times kjøring fra Tromsø.....