1.7.12

Tranøybotn sør på Senja: kveldstur rundt Tranøya og Forøya i oppholdsvær....

Etter en knallbra solokveldsfottur til Vasstinden på Kvaløya fredag kveld og litt pakking på lørdag ble det etter hvert biltur til Senja. Lettere vær på ettermiddagen etter noen byger på dagtid og således mulighet til en kveldstur i kajakk i Tranøybotn sør på Senja....deretter teltovernatting ved Finnsetvika. Regnvær på neste dag gjorde at vi tok ferjen videre fra Skrolsvik til Harstad i steden for  å padle i til Meløyvær og skjærene nord for Harstad. Derfra biltur videre til Vesterålen og padling der, men vi kommer tilbake og skal padle mellom skjærene og øyene vest for Sørsenja og nord for Harstad og!
Det er ruten, som vi har padlet. I alt kanskje ca. 15 km. Mange fine strender, sandstrender særlig i området av småøyene nord for Tranøy, ellers en god del rullesteinstrender, men greie landingsforhold. Bra mulighet til sjøsetting og teltleir ved parkeringsplassen i Finnsetvika, her er det en fin og beskyttet strandsone, hvor det er fint å så leir og å lage bål, samt å komme seg til vanns....


Tranøybotn ligger sør på Senja, rundt 3,5 timers bilkjøring fra Tromsø. Området er mer beskyttet for vær og vind enn Senjas yttersia og fjellene er ikke så kvasse og spisse som på Senjas yttersia. Likevel et flott turområde her også!