14.11.10

Gorzelvtinden (1072moh): jeg glemte skistavene, Kent-Hugo skoene og Harald knekte skiene....men uansett innmari fin tur og godt vær.....

Da var dagens kaosgjeng på tur igjen! Jeg klarte å glemme stavene, men heldigvis klarte Harald å få lant noen staver fra en hyggelig lokal bonde (tusen takk!!). Kent Hugo hadde litt mer uflaks, på parkeringsplassen skjønte han at han hadde glemt skiskoene....så var det bomtur for han, men han fikk seg seinere på dagen likevel en fin og kjap tur til Middagstinden i Lyngen.....Harald hadde ikke glemt noe, men han klarte på vei ned å knekke en av skiene....heldigvis ikke helt, vi kom oss bra ned til parkeringsplassen.....uansett hadde vi meget bra vær med noen lave skyer som gjorde at det var spennende lysforhold på hele turen....og snøen var ikke verst: pudder i skogen, deretter kortvarig gjennomslagsføre på grunn av vindskare og lenger oppe helt glatt skare med et godt lag med styresnø....så vi var kjempefornøyd til tross for litt material- og hukommelsessvikt! Takk for turen!

Rutebeskrivelsen til Gorzelvtinden finner du her. Vi tok i dag en rute med startpunkt på innerste gården som ligger litt lenger øst en den beskrevne ruten, så det finnes flere alternativer for å nå toppen....det ser også meget interessant ut å renne rett ned mot Tverrbotn fra Gorzelvtindens topp. På denne måten hadde det vært mulig å gå på både Pernilsfjellet og Gorzelvtinden på en dag....dette skal prøves seinere i sesongen, når dagene har blitt lysere igjen!!


Harald på vei opp, Stortinden i bakgrunnen....


Harald på toppens platå, Tverrbotnfjellet/Pernilsfjellet i bakgrunnen....


Hamperokken og Bjørnskardtinden.....


Tromsdalstinden......


Kvaløyas topper ruver over et hav med lave skyer.....