12.9.10

Padletur Tromvik-Fellesholmen-Småvær-Lyngøya-Musvær-Rognholmen-Gjøssøya: høsten viser seg fra sin beste side....


2-dagers tur med nesten 5 mil padling med Claudia på lørdag og søndag. Høsten viste seg fra sin beste side med mye sol, svært lite vind og behagelige temperaturer.....vi startet i Tromvik, her er det gode muligheter til parkering og sjøsetting på sandstrand ved småbåthavn. Derfra gikk det rett på åpent hav til Fellesholmen. Tanglanding her og i tilfelle vind fra sørvest kan den vel være nokså utsatt. Men det var ingen problem i dag. I prinsippet gode teltmuligheter på selve Fellesholmen.


Turen videre gikk igjen på åpent hav til Småvær. Deilig kaffepause med tanglanding her. Fint for å ta seg en pause, men ikke særlig innbydende å slå leir her. Igjen noen kilometer på åpent hav til Lyngøya og rundt den før vi stoppet på en liten sandstrand som ligger litt nord for det store hvite huset på øya. Her er det gode teltfasiliteter. Vi dro likevel videre til Musvær og padlet gjennom Musfella før vi slo leir på en av holmene rett sør for Musvær. Mange fine teltmuligheter med sandstrand her, vi hadde både morgensol og kveldssol. Fantastisk kveldsstemning, avslapping og mang et glass veltemperert hvitvin her før vi neste dag dro videre til Rognholmen. Her er det rullesteinstrand, ikke helt ideelt, men absolutt mulig å komme seg på land her. Kort fottur lit øyas høyeste punkt og så tur videre til Gjøssøya. På dens noraustsida er det 2 kjempefine små sandstrender. Her ble det nok en gang pause og en liten fottur til øyas høyeste punkt (125moh) før vi padlet tilbake til Tromvik. Også å Gjøssøya er det gode teltmuligheter, men det er lite kveldssol på sandstrendene på nordaustsida.

fremdeles yrende fugleliv med mange trekkfugl fra Svalbard, dessuten mange steinkobber.....vi padlet rundt 31 km på lørdag og 17 km på søndag. Turen går en del på ganske åpent hav, så du bør ha gode værforhold om du vil padle her......


Turstart i Tromvik med blikk mot store Hollenderen og Storstolpan...


Pause på Fellesholmen.....langt ute.....


en ny turkompis.......


deilig kopp kaffe på Småvær......


rett og slett fantastisk høstvær......


mot Håja.......


italiensk livsfølelse på 70 grader nord.....veltemperert.....


det går mot natta etter hvert på Musvær.....


blå himmel og blikkstille når man våkner.....hva vil man mer enn det?


deilig å nyte det late livet....


på vei tilbake til Tromvik.....


men en siste stopp ble det på en av Gjøssøyas sandstrender.....


god fornøyd med helgas padleøkt, nå får en ny arbeidsuke komme....