2.8.09

Padletur Skarsfjorden-Risøya-Sandøya-Breivika-Skagøya


Variert natur og fantastisk utsikt.....


Kveldsola fra Breivika......


Speilblank.......


Det var ruten som vi padlet, klikk på selve bildet for å få det forstørret....

Siste helg var det 2 dager med fjelltur, så måtte det bli kajakktur igjen nå. Det var varslet drømmevær med topptemperaturer over 20 varmegrader og lite vind, slik at vi satte kursen med bilen mot Skarsfjord på Ringvassøya, ca. 1 time kjøretid fra Tromsø. Det er lettvint å sjøsette kajakken der og så dro vi snart på speilblank hav først til sandstranden på Bjørnnes før det ble åpen krysning over storhavet til Risøya. Risøya og skjærene omkring er landskapsverneområdet/naturreservat, men fredningstida der slutter 31.07.09, slik at det er lov til å ta seg en stopp der fra 01.08......gjennom skjærene gikk det med en liten stopp på selve Risøya og Sandøya videre mot Sandøya før det ble igjen stopp på en liten skjære med fin sandstrand øst for Sandøya, nemlig på Lyngøy. Så ble det et stykke på åpent hav igjen mot nordaust til dagens leirplass på Breivika på Rebenesøya.

Etter 34 km padling på første dagen koste vi oss med fin kveldssol, men en del mygg og knott var det på Breivika, slik at vi til tross for deilig temperatur etter hvert valgte å ta noe langermet på oss......
Teltleiren var deilig og uten forstyrrelse med unntak av 2 rein som kom på besøk. Utover natta kom havtåket krypende og så var det skikkelig tett på morgenen. Allikevel var det ikke kald og vi satte med god mot kursen sørover langs Rebenessøyas vestside. Tåket lettet seg snart. En liten stopp på sandstranda i Engvika ble det først med litt gløtt av sol og en lang matpause på strendene i området av Tårnliholmen igjen med full sol og blå himmel over oss. Havet var fortsatt speilblank.......Så gikk det videre til Bjørnnes og derfra tilbake til bilen innerst i Skarsfjorden igjen.

Knallfin 2-dagers-tur med optimale vær-, sjø- og temperaturforhold i veldig variert terreng med en masse fine strender, holmer og skjær, åpne krysninger, yrende fugleliv og storslått utsikt! Anbefales på det sterkeste, men bare ved gode værforhold med rolig sjø.....I alt 55 km padling.